Okányi Általános Iskola

Erdei iskola

Erdei iskola 2022. május 22-27.

Program:


Első nap:

A négy napos kirándulás első állomása a Tisza-tó, ahol az ország második legnagyobb mesterséges tavával ismerkedtünk meg.

 

Megérkeztünk Bogácsra, a szállás elfoglalása, ebéd elfogyasztása.

Az első napi programunk „Ismerkedés Bogáccsal, kilátó, színészliget, pincesor bemutatása”.

 

 

Vacsora, napló kitöltése, este közös játék, beszélgetés:

Második nap:

Reggeli torna, majd reggeli következett. A délelőtti program erdei gyalogtúra volt: „Barangolás a környező erdőkben, növény és állatvilág bemutatása, az (Erdő fohásza)”:

A szállásra  délre érkeztünk meg, ahol meleg ebéddel vártak bennünket. Délután „Szafari” - buszos kiránduláson vettünk részt: „A környék történelmének bemutatása: Ódorvár, Mátyás király itt tartózkodása”.

 

 Rövid szabadfoglalkozás után vacsora, majd a napló kitöltése, esti szabadfoglalkozás, (foci, tollaslabda stb...)

 

Harmadik nap

Reggeli torna, majd a reggeli után az adott nap feladatainak megbeszélése. Délelőtti "szafari buszos" programunk: „Kirándulás a Hór völgyében” (a völgy kialakulása, ősember barlangok).

 

 

 

 

Ebéd után rövid pihenő, szabadfoglalkozás:

 

 

„Túra Cserépfalura (Tanösvény, Millennium kilátó, Kaptárkő, barlanglakások)”. Szafari busszal indultunk a kitűzött célunkhoz, Cserépfalura.

 

Este  vacsora után készültünk az esti programra: „Tábortűz, szalonnasütés, a három nap programjairól beszámoló, napló kitöltése”.

 

 

 

Negyedik nap

A negyedik nap is a megszokott reggeli tornával indult, majd összepakolás, és rendrakás. A délelőtti program a bogácsi strandon, fürdőzés, délután a szülők segítségével indult haza az osztály.